Onze missie en visie

Missie

Wij bieden humanitaire steun voor slachtoffers en noodvluchtigen vanuit Oekraïne.

Visie

Wij bieden onderdak, warmte, maaltijden en hoop voor een goede toekomst voor het oorlogsgebied in Oekraïne

Impact

Aid for UA

Op 24 Februari 2022 werd de rust in Europa plotseling verstoord. Als gevolg ervaart de wereld nu een van de grootste humanitaire crisis van de afgelopen eeuw. Sindsdien zijn er al ruim 4.000.000 mensen  de chaos van Oekraïne ontvlucht in de hoop voor steun & veiligheid.

Als antwoord op de nood en leed dat vanuit Oekraine galmt, is stichting UAID opgericht. Als een jong goed doel streven wij ernaar om vluchtelingen een kans te bieden, zodat zij het oorlogsgebied achter zich kunnen laten voor een kans op een leven met vrijheid en veiligheid vooropgesteld. 

Daarnaast streven we ernaar om ook de slachtoffers die niet in staat zijn om Oekraine te ontvluchten hulp te bieden. Dit doen we door middel van goederen. Wil jij daar aan bijdragen? Een lijst van benodigde middelen is hier te zien.

Met uw steun zullen wij niet alleen in staat zijn om vluchtelingen op te vangen in Nederland, maar ook mensen die niet in staat zijn het land te verlaten. Beschouw daarom een donatie van een willekeurig geldbedrag of spullen die u niet meer gebruikt. Wij steunen namelijk wereldwijde gezondheid, hygiëne en veiligheid. 

Realisatie

UAID werkt met een team van enthousiaste vrijwilligers gevestigd in Oekraïne. Met hun hulp ontvangen wij actuele informatie over de werkelijke behoeften van slachtoffers; producten die wij kopen met het gedoneerde geld. 

Over het algemeen hanteren wij verschillende prioriteiten over de producten die gedoneerd worden:

Dankzij ons team hebben we sterke logistieke capaciteiten in Oekraïne, namelijk steden als Rivne, Lviv, Kiev, Odessa, Uzhgorod & Dnepr. 

Het is ons doel om ervoor te zorgen dat de benodigde hulp en waren veilig en wel op de juiste plekken worden afgeleverd. Tevens zal UAID alle hulp documenteren door foto- en videoverslagen. Deze zullen te vinden zijn in deze link.

 

Wil jij helpen?

Met jouw donatie kunnen we onze activiteiten verder en effectiever voortzetten.

Doneer Nu

1.

Het belangrijkste is het kopen/ontvangen van geneesmiddelen en producten voor persoonlijke hygiëne, en de distributie daarvan voor genodigden, weeshuizen, internaten en verpleeghuizen. 

2.

Het helpen van mensen die het land ontvlucht zijn en geen huisvesting noch voedsel hebben. 

3.

Producten met een lange houdbaarheidsdatum, zoals gecondenseerde melk. Ook is suiker een essentieel product. 

4.

Voertuigen en voertuig services, voor verschillende doeleinden zoals transport van goederen en vluchtelingen.

5.

Bouwmaterialen, gereedschappen en andere toebehoren voor de eventuele herstel van vernietigde infrastructuren in de grote steden.

6.

Voeding en onderdak voor op straat achtergelaten dieren. 

actie

"Reunite"

Reunite!

Het is niks minder dan schokkend en traumatisch om je thuisland te onder vuur te verlaten. Niet alleen verkeer je je in onbekend terrein, maar verlaat je ook alles wat je lief en dierbaar is. Sommigen proberen zoveel mogelijk mee te nemen in een koffer, maar helaas zal niet alles passen. Met tranen in de ogen zeggen ze vaarwel aan de rust en vrede.

Hectisch en verward verlaat Anastasiya (32) de stad Chernigov. Al dagen lang tijsterde onverschillige bombardementen de stad waarin zij al haar hele leven woonde. Stellig ontkende ze het gevaar waarin zij verkeerde, maar nadat haar man bezweek door een bom die naast haar appartement was gevallen was dat de laatste druppel voor Anastasiya.

Met Kristina, haar dochtertje van vijf, verlieten ze uitendelijk de geruineerde stad; in paniek op weg naar veiligheid bij de Poolse grens zonder enige spullen mee te hebben genomen. Met tranen in haar ogen vraagt Kristina continu waar haar vader en Basya, hun rode kater, zijn.  

Helaas staan wij machteloos tegenover het lot van Kristina’s vader, maar via onze actie Reunite zijn wij bereid om naar Chernigov te gaan om Basya op te halen, zodat Kristina toch niet alleen is tijdens deze donkere dagen.

Via Reunite wilt UAID vluchtelingen de kans te bieden om hun met hun huisdier te herenigen. Wij vragen vluchtelingen om zoveel mogelijk informatie zodat wij dit kunnen verwezelijken. Dankzij Het Huis van Dina hebben wij toegang tot een busje met ruim 100 kooien. Dat zijn dus 100 kansen om een familie te laten herenigen.

Meow!

Wil jij mij helpen?

Wil jij verlaten dieren uit Oekraine adopteren? Neem dan contact met ons op en wij regelen het!

Beleid van stichting UAID

Voel je vrij om ons beleidsplan te lezen.  Met één druk op de knop is het gehele pdf in te zien.

Ons Beleidsplan